SEO

Enkle tips til bedre SEO tekster i 2023

Innholdsfortegnelse

Mediseo er et SEO Byrå i Oslo. Tjenesten og firmaet er relativt nystartet, men menneske bak har over 10 års erfaring innen SEO, markedsføring, bedriftsutvikling, content, SEO tekster og salg.

Gjennom årene har det skjedd mange forandringer i SEO bransjen, noe det kommer til å gjøre i fremtiden også. Men det vi ser er at godt innhold aldri blir utdatert. Skaper du bra innhold for brukere skaper du bra innhold for søkemotorer og algoritmer, spesielt et såpass kresent system som Google. De lever av å levere kvalitet – derfor bør kvalitet være ditt største fokus når du skaper tekster og innhold for dine nettsider.

SEO byrå i en gate i oslo

Hvem er din leser?

Nå du skriver SEO tekster bør du tenke først og fremst på brukeren, hvem er dine potensielle kunder eller lesere?

 • Interesser – Hva liker den potensielle leseren, ost? å sykle? å skrive? lage nettsider med seo tekster? – finn ut av dette først.
 • Demografi – Skal du selge noe gjennom blogg og filial lenker? har du en målgruppe innen en viss demografi? – finn gjerne ut av dette. Det kan være en god ide å tenke på om den informasjon du deler passer din målgruppe. Still deg følgende spørsmål; hadde jeg tatt kontakt med eller kjøpt fra dette firmaet/tjenesten på bakgrunn av denne teksten?
 • Hva er dine lesere eller kunder på jakt etter? Ønsker de mye informasjon?/hjelp? /Kan det være viktig å ha med gode nøkkelord i teksten? /Bør du strukturere teksten og din nettside for at hver enkelt bruker finner det de søker raskt?
 • Hva ønsker du at brukerne skal gjøre på din nettside? Kun lese?/ Ta kontakt med deg?/ Like og dele? Desto lengre tid du bruker på dette, desto lettere blir det å utforme en god tekst for de som eksempelvis søker tjenestene du leverer. Det gjelder å være god, men også bevisst på teksten du lager for dine brukere.

Du må bruke søkeord ofte og på en naturlig måte

Det er viktig å huske at målet ditt med SEO er å tiltrekke deg lesere. Derfor er det viktig å bruke søkeordene dine tidlig og ofte. Ikke bare vil det hjelpe innholdet ditt til å rangere høyere i søkemotorresultatene, men det vil også hjelpe leserne dine å finne deg. Husk at du skriver for folk, ikke søkemotoralgoritmer. Når du bestemmer deg for hvilke søkeord du skal målrette deg mot, sørg for at de er relevante for innholdet ditt.

For å bruke søkeord effektivt på dine nettsider, må du vite hvilke søkeord du skal inkludere. Det kan være lurt å bruke et søkeordundersøkelsesverktøy som SEMrush for å identifisere hvilke søkeord konkurrentene dine rangerer etter. Når du bestemmer deg for hvilke søkeord du skal målrettet mot, sørg for at de er relevante for innholdet ditt. Hvis de ikke er det, vil du irritere leserne dine, og Google kan straffe deg for det.

 • Skriv naturlige setninger og velg søkeord som passer inn i setningene
  • Godt eksempel: Vi er et SEO Byrå i Oslo som er kåret til Norges beste SEO byrå i 2022
  • Dårlig eksempel: Tenk på dette før du velger et SEO byrå i Oslo.
 • Sørg for at den informasjonen du har skrevet er relevant for brukeren, det handler om å skrive for din leser og det er det viktigste for å skrive gode tekster, som i tillegg er en av nøklene for å øke din synlighet hos google.
 • Lag pålitelig innhold av høy kvalitet.

Hvor omfattende skal innholdet være?

Igjen er det viktig å tenke på at du i utgangspunktet henvender deg til mennesker, ikke søkemotorer. Det skal altså på ingen måte være komplisert, og vi anbefaler at du bruker vanlige ord som målgruppen din forstår. Utover det bør innholdet være informativt og ryddig.

 • Bruk vanlige ord som »å skrive» istedenfor »å forfatte». Det skal være lett å lese og forstå dine tekster.
 • Bruk gjerne bilder og illustrasjoner for å gjøre informasjonen du deler mer interessant og lett å absorbere. Disse kan du også tagge med søkeord for bedre effekt opp mot google.
 • Del opp paragrafene så blir det enklere å lese og forstå informasjonen. Korte setninger og nyttig informasjon gir mye bedre effekt.
 • Bruk kulepunkter for lister (som denne) istedenfor å skrive lange tekster.
 • Bruk lenker som peker til produkter og andre artikler internt på din nettside. Bruk også lenker som peker til søkemotorer som google, eller andre viktige kilder som er aktuelle for dine nøkkelord/tekster.

Hvor lang skal teksten være?

Svaret er at alt er relativt og antall ord bør ikke være det eneste som avgjør. Skriver du for lange tekster, eller bare fokuserer på å lage SEO-tekst, kan det resultere i at leserne raskt går ut av siden, og du får en høy fluktfrekvens.

 • SEO tekster er igjen noe som skal være til hjelp for din leser ikke bare for å rangere høyt i søkemotorer som google.
Bilde av en skog i Norge fra luften med fiskeøye effekt

Lag pålitelig innhold av høy kvalitet for dine brukere og google

Det er alltid lurt å skape bra innhold, til syvende og sist så bygger du ditt varemerke på kvalitet gjennom at du skriver ofte, at det du skriver er lett å lese og ikke minst bør informasjonen være pålitelig.

Om du skriver for nye lesere eller om det du skriver gjelder eksisterende kunder bør du alltid inkludere søkeord ofte, dette er bra for dine seo tekster og det hjelper deg bli funnet av potensielle lesere/kunder.

Oppsummering

Det er mye å tenke på når det kommer til å skrive gode SEO tekster, du skal i utganspunktet fokusere på brukeren, skriv som en forfatter, hold det spennende, bruk struktur, tenk på storytelling, bidra med din kunnskap, gi verdi – får du til dette i kombinasjon med god bruk av overskrifter, lenker, bilder, bulletpoints og søkeord som du vever inn i tekstene dine på en naturlig måte så kommer du til lykkes!

Bonus tips

Ha gjerne med spørsmål og svar – søk etter vanlige spørsmål relatert til din artikkel og skriv gjerne svaret på eventuelle spørsmål i dine tekster.

Nettsiden din bør være lett å forstå og interessant, derfor triumfer godt innhold istedenfor SEO tekster som er laget for søkemotorer som google nesten hver gang.

 • SEO tekster er ikke bare for google
 • Skriv teksten for brukeren ikke for algoritmen.
 • Din bruker trenger som regel minst mulig informasjon
 • Om du selv søker vill du gjerne få frem svare så raskt som mulig, hold din tekst kort og bruk heller mer bulletpoints, grafer og bilder
 • Gjør nettsiden enkel
 • Nettsider er jo til større del tekst, fokuser mer på korte tekster, enkle knapper osv.
 • Det handler om less is more
 • Mer keep it simple og mindre unødvendig lange tekster
 • lenker er gull verdt
 • Bruk mer lenkebygging, leg til mer av textanchors, altså søkeord i tekst og knapper til kilder som styrker innholdet
 • Mer godt innhold laget for din brukere og mindre seo tekster med spamming av google søkeord som er vanskelig å lese/unaturlig tekst
 • Du får gjerne bruke korte setninger på nettsiden eller siden du skriver, det handler om å gi verdi ikke bare å skrive lange tekster for å øke dine SEO poeng i en app.
 • Les også vår artikkel om hva et SEO byrå er og hvordan du skal velge en aktør

Relaterte innlegg:

Til toppen

Søknad Account Manager - Málaga, Spania.